De Rietgracht

De Rietgracht, een plek om te zijn!

Ontmoeting en inloop
Bij onze locatie aan de Rietgrachtstraat is iedereen welkom. De deuren staan dagelijks van 9.00 tot 17.00 open en je bent welkom om eens te komen kijken wat er allemaal gebeurt. Kopje thee of koffie is er altijd. Daarnaast is er altijd tijd en ruimte om een praatje te maken, vragen te stellen en te kijken of je het leuk vindt om misschien wat vaker te komen. Iedere dag kom je weer andere mensen tegen. Als je wat vaker komt zie je dat er dagelijks mensen binnenlopen om te werken, te leren of gewoon een kopje koffie drinken met een krantje erbij. Sommigen komen iedere dag en anderen een paar dagen of een paar uur per week.

De Rietgracht is onze locatie waar we van alles organiseren. Bij de Rietgracht werken we aan diverse klussen. Een daarvan is het renoveren van het pand. Samen met een ervaren leermeester knappen we de binnenkant van het pand tot een woonlocatie waar straks jongeren gaan wonen die graag wat ondersteuning hebben bij het zelfstandig leren wonen.
Ook wordt er dagelijks een lekker lunch klaargemaakt zodat we tussen de middag gezellig met z’n allen aan tafel zitten. Natuurlijk houden we hierbij rekening met de diverse eetwensen die er zijn bij de mensen die bij ons werken.

De Rietgracht is een groot pand met een groot terrein/tuin er om heen. Dat vraagt nogal wat. Het moet schoon blijven, de tuin moet onderhouden worden en de huishouding is ook wel even een klus als je met zo velen samen werkt en leeft. Dus daar werken we ook met z’n allen aan. Als gastheer/gastvrouw of conciërge/onderhoudsman/vrouw.

Maar bij de Rietgracht doen we meer. Er is altijd wel iemand die met een vraag komt;

“Ik heb een brief gekregen en ik kan de brief niet goed lezen of ik heb geen idee wat ik ermee moet”

“Waarom krijg ik nu deze aanmaning, ik heb toch betaald?”

“Willen jullie mij helpen, ik moet mij online inschrijven maar ik weet niet hoe dat moet”

“Jullie kennen mij, wat zou voor mij een geschikte opleiding zijn?”

“Kan iemand mij helpen, ik heb even vervoer nodig om wat spullen te halen”

“Ik wil beter Nederlands leren spreken, kunnen jullie mij hiermee helpen?”

Voor al die vragen zijn wij er ook en als we ze niet zelf kunnen beantwoorden zorgen we ervoor dat iemand anders dat doet.