Corona…

En dan is er opeens Corona… Ook ’t Broek Omhoog moet het besluit nemen om de gevaren hiervan onder ogen te zien en we sluiten abrupt onze deur. Dit besluit voelt zo tegenstrijdig aan alles waar ’t Broek Omhoog voor staat; samen zijn, onderling contact hebben, samen werken, samen eten, lachen maar ook voor elkaar zorgen. Maar juist dit laatste is de basis geweest voor onze beslissing. We moeten nu goed voor elkaar zorgen en dat gevoel voert de boventoon. Dus het grote toegangshek gaat dicht en we sluiten alles af. Brengen iedereen die het moet weten op de hoogte en vertrekken allen naar huis….

Eenmaal thuis dringen de consequenties tot ons door. En de beelden die hierbij opgeroepen worden baren ons zorgen. Dus we gaan aan de slag, er kan nog best veel. We maken een groeps- whatsapp aan zodat we toch met elkaar in contact blijven, zorgen voor een dagelijkse update van de RIVM maatregelen in alle talen, beantwoorden vragen, horen van elkaar hoe het met iedereen gaat, helpen met huiswerk en andere zaken waar mensen tegen aan lopen.

Al snel hebben we een plan. We maken verrassingspakketjes en brengen dat bij iedereen tot 1,5 meter aan de voordeur, we gaan aan de slag met een POP-UP kledingwinkel zodat er toch “geshopt” kan worden terwijl alle winkels dichtzitten. We koken maaltijden en brengen die langs en we organiseren

een paar momenten in de week waarop degenen die vragen hebben die we niet online kunnen regelen toch afgehandeld kunnen worden.

Met een aantal van onze deelnemers lukt het prima om dit alles toch nog voor elkaar te krijgen, doorbreken we de sleur van het thuiszitten en blijven we actief. In de wijk rijden we voedselpakketten rond van de Voedselbank voor inwoners die dit zelf niet kunnen halen en we passen zelfs op een parkiet waarvan het vrouwtje ineens opgenomen moet worden. Maar ondanks alle activiteiten missen we de dagelijkse drukte, de gezelligheid en het samenzijn. We drukken iedereen en elkaar op het hart; hou je aan de maatregelen want alleen op die manier krijgen we Corona eronder en ’t Broek Omhoog weer open!