In memoriam Paul Molenaar

Op donderdag 26 maart is Paul Molenaar op 62 jarige leeftijd overleden aan een hartstilstand.

Op alle dagen van de week van 9.00 tot soms wel 19.00 uur was Paul aanwezig. En hoe, hij zorgde voor ons en onze mensen op een rustige en ondersteunende manier. Iedereen kon bij Paul terecht, de hele dag door hoorde je wel iemand roepen Paul wil je…., Paul kun je …. En vooral Paul waar is…? Want Paul had een haviksoog voor onze spullen. Hij wist altijd waar alles te vinden was.

Dagelijks ging Paul samen met Gerrit de Fietsenmaker op pad om spullen te halen, dagelijks samen een sigaretje roken, dagelijks kletsen, lachen en bekvechten. Wij zagen beiden als het kader van ’t Broek Omhoog. Altijd aanwezig, altijd in de weer en altijd zorgzaam naar anderen.

Iedere dag las Paul de Gelderlander met een kopje koffie erbij. En hij maakte de kruiswoordpuzzel. Meestal alleen. Een van de mooiste beelden die op ons netvlies staan is het moment waarop Paul, omringd door drie jonge Eritrese deelnemers, zijn dagelijkse kruiswoordpuzzel aan het maken was. Peinzend zat hij gebogen over de puzzel. Tot we ineens een van de jongens in keurig Nederlands horen zeggen: Paul volgens mij moet daar “Althoorn” staan. Paul draait zich om, kijkt verbijsterd op, grijnst en roept; het klopt ook nog!

Paul ging bij ons wonen, daar keek hij naar uit. Geen trappen meer en dagelijks mensen om hem heen. Helaas is dat niet gelukt. Met elkaar hebben we afscheid van hem genomen. Geluisterd naar de toespraken, geluisterd naar zijn muziek en het verdriet gedeeld. Wij missen Paul, er is geen dag waarop zijn naam niet genoemd wordt.

Paul is van betekenis geweest. Voor iedereen. ’t Broek Omhoog zal niet meer hetzelfde zijn zonder hem.