Nieuw bij de Westerkade!

De Westerkade is een plek in ’t Broek waar ouderen wonen die in meer of mindere mate ondersteuning nodig hebben in het dagelijks leven. Natuurlijk willen wij daar een bijdrage aan leveren. Dat doen we door ouderen een handje te helpen met de boodschappen, ervoor te zorgen dat een wekelijks marktbezoekje mogelijk is, samen de tuintjes bij houden en te helpen met gezamenlijke activiteiten die georganiseerd worden.

Iedere vrijdagmiddag rijdt de SRV-wagen van de Blauwe Tomaat voor met verse groenten en fruit. De SRV wagen zal voor veel ouderen herkenning oproepen naar vroeger. Samen met vrijwilligers van de Blauwe Tomaat, onze stagiaires Zorg en Welzijn, zorgen we ervoor dat de bewoners van de Westerkade hun inkopen kunnen doen. Voor deze gelegenheid wordt het assortiment van de Blauwe Tomaat uitgebreid. Niet alleen groente en fruit en vers brood is te verkrijgen maar op bestelling verzorgen we ook het pak koffie, thee, koekje of andere kleine kruidenierswaren. Zo kunnen bewoners dichtbij hun boodschappen komen doen en als dat niet meer gaat brengen we het  gewoon even langs.

Natuurlijk is het fijn voor de bewoners, maar even zo leuk voor onze stagiaires.  Zij zien wat er komt kijken bij en ervaren wat het is om ouderen te ondersteunen, komen in gesprek met ouderen, leren hierdoor de Nederlandse taal beter en zien hoe belangrijk het is om iets voor een ander te doen. En nog mooier, straks misschien bij de Driegasthuizen aan het werk te kunnen als verzorgende. Win, win, win betekent dat!