Mouna’s Naaiatelier

Sinds kort is een hele kordate, vakkundige en vrolijke dame met een Syrische achtergrond toegetreden tot de inmiddels toch wel talentvolle groep vakmensen die ’t Broek Omhoog rijk is. Mouna heeft in Syrië haar eigen onderneming als coupeuse gehad. Haar doelstelling is om dit in Nederland ook weer te bereiken. Voor ’t Broek Omhoog een aanwinst. Niet alleen omdat het een genot is om met haar samen te werken, maar ook omdat zij haar schouders ophaalt bij de moeilijke blikken die wij werpen om onze onbeklede ramen. Willen wij gordijnen? Lachend knikt ze; “geen probleem”. En dat blijkt ook. Tijdens ons bezoek aan een gordijnstoffen groothandel blijkt ze een graag geziene gast te zijn en wordt ze met alle egards behandeld. Kordaat stapt ze met een “mezura” om haar hals door de enorme groothandel. Binnen een uur hebben we prachtige gordijnstoffen en allerlei toebehoren uitgezocht. Bij de kassa krijgen we dan ook nog eens korting, want Mouna is een graag geziene klant.

En zo horen wij iedere woensdag een naaimachine “zingen”. Zorgvuldig en met nauwkeurige precisie komen prachtige gordijnen tevoorschijn. Wat zou het mooi zijn als wij samen met Mouna in staat zijn om weer een bloeiend naaiatelier op te starten.

Zodra “onze gordijnen” klaar zijn en Mouna wat beter Nederlands spreekt gaan we de eerste stappen zetten naar “Mouna’s Naaiatelier”!